9

Här kan du läsa om 

Att åka kommunalt till Handisam

Att åka bil till Handisam

Att vara på Handisam

Att åka kommunalt till Handisam

Närmaste hållplats/station

Från tunnelbanan/tvärbanan till Handisam är det ca 400 meter.
Ta tunnelbanans linje 19 (grön linje) eller Tvärbanan till Globens station, utgång Globen. Det finns hiss och rulltrappa.

Gångvägen till Handisam

Gå till höger vid tunnelbanans utgång över gångbron och sedan höger in i och genom hela Globens köpcentrum. Strax före Apoteket som ligger längst in i köpcentret finns dörren till hissarna som leder upp till Handisam.

Hissarna

Hissarna har knappar med markering i relief och tal som informerar om vilket plan hissen kommer till och om den går upp eller ner.

Hissen vid köpcentret är på plan 4. Handisam finns på plan 8.

Handisams entré

När du kommer ut från hissen finns Handisams entrédörr till höger. På väggen bredvid hissdörrarna finns en ringklocka.

Entrédörren öppnas från receptionen och går utåt. 

Trappan

Vill du i stället gå i trappan så finns trapphuset mitt emot hissarna. Trappan är en spiraltrappa med räcke men den är inte kontrastmärkt.


 

Att åka bil till Handisam

Adress

Handisam ligger på Arenavägen 63.

Parkering

Precis utanför ingången från Arenavägen finns två parkeringsplatser för bilar med handikapptillstånd. Där finns även några parkeringsplatser där alla kan stå gratis i en timme. Från Arenavägen 55 finns en infart till parkeringshuset som är under Globens köpcentrum. Där kan du stå gratis i två timmar.

Entré från gatuplan

I gatuplan finns en porttelefon till Handisams reception. Receptionisten kan öppna dörren. Dörren öppnas inåt. Hissen i gatuplanet är på plan 0. Handisam finns på plan 8.

Väl på Handisam

Reception

Det finns en bemannad reception direkt när du kommer in genom entrédörren. Receptionsdisken har en lägre och en högre del. Hörselteknisk utrustning finns. Till höger om receptionsdisken finns sittplatser för väntande. Det finns också sittplatser i första rummet till höger efter entrédörren.

Toalett

Till höger om sittplatserna för väntande finns en stor toalett, bredd 2,10 m,  längd 3,15 m. Fritt utrymme med 0,9 m finns på båda sidor om toaletten. Mindre toaletter finns längre in i lokalen och i första rummet till höger efter entrédörren.

Övrigt

Handisam avråder från användning av parfym med starka dofter och från pälsdjur (dock inte ledarhundar) samt från växter som många är allergiska mot. Vi använder rengöringsmedel som är godkända av Astma- och allergiförbundet vid städning.   

  

Karta över området 

Senast uppdaterad 2012-10-22 Till sidans överkant

Besöksinformation
för alla

Vill du ha tips om hur du kan visa upp din tillgänglighet i anslutning till din besöksinformation, så kan du läsa materialet Besöksinformation för alla. Vi har tagit fram en handbok och ett frågeformulär som hjälper dig att komma igång. 

 

Besöksinformation
för alla